Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Kip-avocadosalade
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
20
minuten
minuten
Porties:
2
personen
Ingrediënten
Kip-avocadosalade
1
kipfilet
1
rijpe avocado
2
el
Griekse yoghurt
1
el
limoensap
1
sjalotje
versgemalen zout en peper
1/2
tl
knoflookpoeder
1
el
peterselie
fijngehakt
Overig
2
dikgesneden (zelfgebakken) boterhammen
6
plakjes
tomaat
handje
rucola
plukje
alfalfa
versgemalen peper
Instructies
Kip-avocadosalade
Vul een pannetje met water en leg de kipfilet hierin.
Breng het water aan de kook en zet het vuur uit zodra het water kookt.
Laat de kipfilet 15 minuten in het hete water garen.
Haal de kipfilet uit het pannetje en schuur de kip in stukjes met behulp van 2 vorken.
Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en meng de kipfilet, Griekse yoghurt, limoensap, het sjalotje, knoflookpoeder en de peterselie er doorheen.
Breng de salade goed op smaak met versgemalen peper en zout.
Broodje
Beleg de boterhammen met een handje rucola, hierop de plakjes tomaat en dan de kip-avocadosalade.
Bestrooi met wat versgemalen peper en wat alfalfa.