Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van
2
stemmen
Sneeuwbal koekjes
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
40
minuten
minuten
Ingrediënten
230
gr
boter
op kamertemperatuur
65
gr
fijne kristalsuiker
2
tl
vanille extract
240
gr
bloem
1/4
tl
zout
100
gr
pecannoten
gehakt
poedersuiker
Instructies
Klop de boter met de kristalsuiker romig. Voeg het vanille extract, bloem, zout en de pecannoten toe en kneed kort met de hand door.
Laat het deeg een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Verdeel het deeg in 30 stukjes en draai er balletjes van.
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat.
Vul een bakje met poedersuiker en druk de koekjes er één voor één aan alle kanten in, zodat er een dik laagje poedersuiker om de koekjes zit.
De poedersuiker zal wat gaan smelten, zo ontstaat er een glazuurlaagje.
Laat de sneeuwbal koekjes helemaal afkoelen op en rooster en bestrooi ze met poedersuiker.