Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.75
van
8
stemmen
Champignonsoep
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
20
minuten
minuten
Porties:
2
personen
Ingrediënten
250
gr
champignons
schoongemaakt en in kwarten gesneden
30
gr
roomboter
2
teentjes
knoflook
gehakt
1
uitje
fijn gesnipperd
2
el
tarwebloem
1
groentebouillontablet
100
ml
room
500
ml
koud water
1
el
platte peterselie
gehakt
Instructies
Smelt de boter in de pan en het uitje met de knoflook in de boter, zacht maar niet bruin.
Voeg halverwege de champignons toe en bak nog 5 minuutjes.
Haal een paar champignons uit de pan en houdt deze achter voor de garnering.
Voeg de bloem toe en bak dit een minuutje mee.
Verkruimel het groentebouillontablet erover en voeg het water toe. Roer goed door en laat het 10 minuutjes zachtjes koken, met het deksel op de pan.
Pureer het geheel glad met een staafmixer.
Voeg de room toe en warm het nog even goed door. Breng op smaak met versgemalen peper.
Garneer de soep met de achtergehouden champignons en peterselie.