Doe het water met de roomboter, 2 el zonnebloemolie, 1 tl fijne kristalsuiker en een snufje zout in een pan en breng zachtjes aan de kook.
Zet het vuur laag en voeg de bloem toe, roer goed door. Blijf roeren tot het deeg gaat garen, dit duurt een minuut of 2. Wanneer het deeg vet los gaat laten op de bodem is het goed.
Laat het deeg een klein beetje afkoelen.
Voeg een ei toe en roer goed door tot het ei is opgenomen. Voeg dan het volgende ei op dezelfde manier toe.
Verhit een laagje van ca 3 cm olie in een pan tot 180 graden.
Vul een spuitzak met een gekarteld spuitmondje met het deeg.
Houdt de spuitzak boven de pan en spuit een reepje van 10-15 cm. Snij het reepje af tegen de rand van het spuitmondje. Bak zo ca 4 reepjes tegelijk.
Bak de churros tot ze mooi goudbruin zijn, dit duurt een paar minuten. Haal de reepjes uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Zorg dat de temperatuur van de olie op 180 graden blijft, een thermometer is hier handig voor.
Maak een mengsel van 50 gr kristalsuiker en kaneel en rol de reepjes er doorheen.