Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.09
van
123
stemmen
Vegetarisch stoofpotje
Vegetarisch stoofpotje met champignons en worteltjes.
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Porties:
2
Ingrediënten
500
gr
champignons
(bijv. een mix van witte en kastanje champignons)
8
worteltjes (of een winterpeen)
in stukjes
2
sjalotjes
fijngesnipperd
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
olijfolie
150
ml
rode wijn
(ik gebruikte Merlot)
200
ml
groentebouillon
1
el
bloem
1
el
tomatenpuree
2
takjes
tijm
2
laurierblaadjes
versgemalen peper
paar takjes
verse peterselie
gehakt
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalotjes met de knoflook in ca 5 minuten op laag vuur.
Voeg de worteltjes en bak een minuutje mee.
Voeg de champignons toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de bloem toe en bak nog een minuutje mee.
Doe dan de tomatenpuree erbij en bak nog een minuutje.
Giet de groentebouillon en de wijn erbij.
Roer alles door elkaar en leg de takjes tijm en de laurierblaadjes erin.
Laat het geheel zonder deksel op de pan 30 minuten zachtjes pruttelen.
Breng het stoofpotje verder op smaak met versgemalen peper.
Verwijder de laurierblaadjes en takjes tijm en strooi er wat versgehakte peterselie overheen.
Notities
Als de saus te dun blijft kun je deze eventueel nog wat binden met een maïzenapapje.