Giet de rijstazijn in een pannetje samen met de honing en de rode peper en warm in ca 2 minuutjes even door.
Snij de komkommer in de lengte doormidden en verwijder met een lepeltje de zaadlijst.
Doe de komkommer in een kommetje en giet het warme rijsazijnmengsel er overheen en roer goed door. Laat de komkommer afkoelen.
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin op laag vuur de rode ui met de fijngehakte knoflook in ca 5 minuten, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Bak de reepjes rode paprika 2 minuten mee.
Voeg de boerenkool toe en laat de boerenkool wat slinken.
Doe het deksel op de pan en laat het geheel in 15 minuten stoven.
Bak ondertussen de zalmfilets in een scheutje olijfolie in 2-3 minuten per kant. Giet er wat teriyakisaus overheen en bak de zalmfilets nog heel kort aan beide kanten.
Doe de quinoa bij het boerenkoolmengsel en roer goed door elkaar.
Voeg 3 el teriyakisaus en de boontjes toe en warm het geheel nog even goed door.
Schep het boerenkool-quinoa mengsel op de borden en leg de zalmfilets er overheen.
Leg de komkommer ernaast en strooi er wat zwarte sesamzaadjes overheen.
Notities
Je kunt de zalm ook in de oven bereiden: verwarm de oven voor op 180 graden. Giet een scheut teriyakisaus in een ovenschaal en haal de zalmfilets aan beiden kanten er doorheen. Leg de zalmfilets op de teriyakisaus en bak de zalmfilets in ca 15 minuten. Schep tussentijds wat van de teriyakisaus over de zalmfilets heen.