Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4
van
3
stemmen
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
20
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Ingrediënten
125
gr
bloem
225
gr
melk
3
eiwitten
3
eigelen
1/2
el
fijne kristalsuiker
1
tl
vanillesuiker
snufje
zout
50
gr
rozijnen
3
el
rum of lauwwarm water
25
gr
ongezouten roomboter
Verder
klontje
ongezouten roomboter
2
el
fijne kristalsuiker
Instructies
Laat de rozijnen een half uurtje wellen in de rum of het water.
Klop de eiwitten stijf en zet even opzij.
Doe de eigelen, kristalsuiker, vanille suiker, zout, bloem en de melk in een kom en klop met een garde tot een egaal beslag.
Schep met een spatel het eiwit door het beslag.
Smelt de boter in een koekenpan (van ca 28 cm doorsnede) en giet al het beslag erin.
Bak de pannenkoek op laag tot middelhoog vuur in ca 7 minuten aan de onderzijde goudbruin. De pannenkoek is voor de rest nog niet helemaal gestolt.
Bestrooi de pannenkoek met de rozijnen.
Snij met de spatel de pannenkoek in kwarten en draai de kwarten om.
Bak nog een minuut of 3 tot de onderkant goudbruin is en de stukken gaar zijn.
Snij met behulp van een spatel de kwarten in stukjes.
Bestrooi de stukjes met een nog wat kristalsuiker en voeg nog een klein klontje boter toe.
Zet het vuur iets hoger en bak de stukjes nog een minuutje of 3, tot de suiker iets gekarameliseerd is.
Schep de Kaiserschmarrn op een bord en bestrooi met poedersuiker.