Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.05
van
24
stemmen
Basisrecept Brusselse wafels
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
35
minuten
minuten
Porties:
10
stuks
Ingrediënten
1
eidooier
225
ml
melk
lauwwarm
225
ml
water
lauwwarm
snufje
zout
5
gr
vanillesuiker
250
gr
patentbloem
5
gr
gedroogde gist
100
gr
gesmolten boter
afgekoeld
2
eiwitten
Instructies
Doe de eidooier met het water, de melk, het zout en de vanillesuiker in een kom en klop met een garde goed door elkaar.
Voeg de bloem en de gedroogde gist toe en klopt tot een glad beslag.
Voeg de gesmolten boter toe en klop nogmaals goed door tot een glad beslag.
Doe in een andere kom de eiwitten en klop de eitwitten goed stijf.
Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag.
Dek de kom af en laat het beslag een uur rusten.
Verwarm het wafelijzer op middelmatige warmte en vet het ijzer lichtjes in met wat boter.
Giet wat beslag (ik gebruikte 2 juslepels per wafel) in het wafelijzer en bak de wafels in ca 5 minuten gaar en goudbruin.
Laat de wafels een beetje afkoelen op een rooster.