8hotdogs of bockworsten(ik gebruikte Bockworsten uit een pot)
sesamzaad of grof zeezout
Honing-mosterd saus
4elmayonaise
2elDijon mosterd
2elhoning
snufje zout
Instructies
Kneed van de melk, gist, suiker, bloem, 15 gr gesmolten boter en het zout een soepel deeg. Ik deed dat met mijn KitchenAid in 15 minuten.
Laat het deeg 60 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Verdeel het deeg in 8 stukken en rol de stukken in etappes uit in strengen van 60 cm.
Wikkel de strengen om de hotdogs.
Roer de bakingsoda door het warme water en leg de Pretzel dogs er één voor één een halve minuut in.
Leg de Pretzel dogs op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat sesamzaad of grof zeezout overheen.
Bak de Pretzel dogs in 10 minuten gaar en bruin.
Haal de Pretzel dogs uit de oven en besmeer alle kanten met de rest van de gesmolten boter. Laat de Pretzel dogs een klein beetje afkoelen op een rooster.
Honing-mosterd saus
Doe de mayonaise, mosterd en honing in een kommetje en roer goed door elkaar.