Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.07
van
15
stemmen
Appelflappen met Victoriabeslag
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Porties:
5
stuks
Ingrediënten
Appelflappen
10
plakjes
roomboterbladerdeeg
(of zelfgemaakt bladerdeeg)
2
grote
Jonagold appels
50
gr
kristalsuiker
1
tl
kaneel
Victoriabeslag (topping)
20
gr
eiwit
55
gr
amandelschaafsel
55
gr
kristalsuiker
Verder
poedersuiker
Instructies
Appelflappen
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Steek 10 cirkels uit het bladerdeeg van 12 cm doorsnede.
Leg 5 cirkels met de plakkerige kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schil de appels en snij de appels in hele kleine blokjes.
Doe de suiker met het kaneel in een kom en roer door elkaar. Voeg de appels toe en schep de appels door de suiker.
Verdeel het appelmengsel over de 5 cirkels bladerdeeg.
Bestrijk de randjes met water en leg de overige 5 cirkels bladerdeeg met de plakkerige kant naar beneden er bovenop.
Druk de randjes met een vorkje goed aan.
Victoriabeslag (topping)
Klop het eiwit los en roer de suiker er goed doorheen.
Verkruimel het amandelschaafsel een beetje tussen je vingers en roer het amandelschaafsel door het eiwit-suikermengsel.
Verdeel het victoriabeslag over de appelflappen.
Verder
Bak de appelflappen in ca 30 minuten mooi bruin.
Laat de appelflappen een beetje afkoelen op een rooster en bestrooi de appelflappen royaal met poedersuiker.
Notities
Voeg eventueel ook wat rozijntjes aan de vulling toe.
De appelflappen zijn lauwwarm het allerlekkerst!
Wil je ze iets eerder maken, bestrooi ze dan nog niet met poedersuiker en zet ze nog even in de oven vlak voor serveren.