Appelflappen met Victoriabeslag
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Appelflappen met Victoriabeslag

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 5 stuks

Ingrediƫnten

Appelflappen

  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg (of zelfgemaakt bladerdeeg)
  • 2 grote Jonagold appels
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 tl kaneel

Victoriabeslag (topping)

  • 20 gr eiwit
  • 55 gr amandelschaafsel
  • 55 gr kristalsuiker

Verder

  • poedersuiker

Instructies

Appelflappen

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Steek 10 cirkels uit het bladerdeeg van 12 cm doorsnede. 
  • Leg 5 cirkels met de plakkerige kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Schil de appels en snij de appels in hele kleine blokjes. 
  • Doe de suiker met het kaneel in een kom en roer door elkaar. Voeg de appels toe en schep de appels door de suiker.
  • Verdeel het appelmengsel over de 5 cirkels bladerdeeg.
  • Bestrijk de randjes met water en leg de overige 5 cirkels bladerdeeg met de plakkerige kant naar beneden er bovenop.
  • Druk de randjes met een vorkje goed aan.

Victoriabeslag (topping)

  • Klop het eiwit los en roer de suiker er goed doorheen.
  • Verkruimel het amandelschaafsel een beetje tussen je vingers en roer het amandelschaafsel door het eiwit-suikermengsel.
  • Verdeel het victoriabeslag over de appelflappen.

Verder

  • Bak de appelflappen in ca 30 minuten mooi bruin.
  • Laat de appelflappen een beetje afkoelen op een rooster en bestrooi de appelflappen royaal met poedersuiker.

Notities

  • Voeg eventueel ook wat rozijntjes aan de vulling toe.
  • De appelflappen zijn lauwwarm het allerlekkerst!
  • Wil je ze iets eerder maken, bestrooi ze dan nog niet met poedersuiker en zet ze nog even in de oven vlak voor serveren.