Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Mediterraans slofbroodje
Voorbereidingstijd
2
uur
uur
40
minuten
minuten
Bereidingstijd
40
minuten
minuten
Totale tijd
3
uur
uur
20
minuten
minuten
Ingrediënten
Deeg
450
gr
goede tarwebloem
(bijv. van de Zuidmolen)
6
gr
droge gist
9
gr
zout
8
gr
olijfolie
290
gr
lauw water
20-25 graden
2
gr
gedroogde Italiaanse kruiden
Vulling
50
gr
Pesto Genovese
50
gr
roomkaas
(bijv. Philadelphia naturel)
3
plakken
roasted ham
Verder
2
el
geraspte parmezaan
boter om in te vetten
slofvorm van ca 20 cm
(of broodbakvorm)
Instructies
Kneed van de ingrediënten voor het deeg een soepel deeg in ca 15 minuten met de keukenmachine of 20 minuten met de hand.
Vet een kom in met wat olijfolie en laat het deeg hierin een uurtje rijzen. Dek de kom af met folie of een douchemuts.
Druk de lucht zachtjes uit het deeg en vorm losjes een bol. Laat het deeg 20 minuten rusten onder platicfolie.
Rol het deeg uit tot een lap van ca 20 x 40 cm.
Meng de roomkaas met de pesto goed door elkaar en verdeel alles over de lap deeg.
Leg de brede kant van de lap deeg naar voren en rol het deeg op. Je hebt nu een rol van ca 40 cm.
Bij de rol in de lengte doormidden en leg de binnenkanten naar boven.
Wikkel de strengen voorzichtig om elkaar heen en leg het geheel in een met boter ingevette slofvorm, of als je die niet heb in een broodvorm.
Dek de vorm af met plasticfolie en laat het brood nog een uurtje rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Bestrooi het brood met de geraspte parmezaan.
Bak het brood 40 minuten in de oven.
Verwijder de slotvorm en laat het brood afkoelen op het rooster.
Notities
Net gebakken is dit brood het aller lekkerst.