Ceasar salad met Tommies mini toppers
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Caesar salade met Tommie mini toppers

Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1 doosje Tommies mini toppers
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 kipfilets
  • 200 gr gesneden romaine sla
  • stukje parmezaan
  • versgemalen zout en peper

Dressing

  • 2 flinke el mayonaise (zelfgemaakte)
  • 1 teentje knoflook (uit de knoflookpers)
  • 1 tl mosterd
  • kneepje citroensap
  • 1 ansjovis filet

Verder

  • 2 ovenbestendige ronde kommen (bijv. Blanda van Ikea, 20 cm)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol de lap bladerdeeg uit en steek 2 cirkels van 20 cm uit. Verwijder het overtollige deeg en knip het bakpapier wat eronder zit door tussen de cirkels.
  • Leg 2 ovenbestendige ronde kommen omgekeerd op een bakplaat en leg de uitgestoken cirkels bladerdeeg met het bakpapier over de kommen.
  • Prik het bladerdeeg in met een vork zodat het niet te veel uitzet en bestrijk het bladerdeeg met wat losgeklopt ei.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg in ca 15 minuten gaar en mooi bruin.
  • Haal het bladerdeeg van de kommen en draai ze om. Schuif ze nog een paar minuutjes in de oven, tot de binnenkanten van de bladerdeeg schaaltjes ook mooi bruin zijn.
  • Sla de kipfilets plat tussen een velletje huishoudfolie met bijvoorbeeld een deegroller of de achterkant van een steelpan.
  • Bestrooi de kipfilets met wat versgemalen zout en peper en grill de kipfilets in ca 10 minuten gaar in een grillpan.
  • Doe de ingrediĆ«nten voor de dressing bij elkaar en pureer het geheel glad met een staafmixer.
  • Doe de sla in een kom en meng de dressing er goed doorheen.
  • Maal een stukje Parmezaan fijn, of gebruik de fijnste rasp en meng 4 el gemalen Parmezaan door de sla.
  • Verdeel de sla over de bladerdeeg schaaltjes en verdeel de Tommies mini toppers er overheen.
  • Snij de kipfilets in stukjes en leg de kipfilets op de salade.
  • Schaaf er nog wat Parmezaan overheen.