Was de krieltjes en kook ze 5 minuten in een pannetje met water en een snufje zout.
Meng de krieltjes met de olijfolie en de rozemarijn. Verdeel de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de krieltjes in de oven in 25 minuten gaar.
Omelet
Kluts de eieren met en scheutje melk, 20 gr fijngeraspte Parmezaan, wat versgemalen zout en peper en de Italiaanse kruiden.
Snipper de rode ui fijn en was de bimi.
Zet twee koekenpannetjes op het vuur en volg de stappen 4 t/m 6 2x tegelijk (1x per pan) of bak de omeletten 1 voor 1 en houdt de eerste warm.
Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en voeg de helft van de rode ui, de helft van de Bimi en de helft van de spekreepjes toe. Roerbak dit 5 minuten.
Giet de helft van het eimengsel er overheen en leg een deksel op de koekenpan.
Laat de omelet op niet al te hoog vuur in 6-8 minuten garen.
Als je klaar bent met beide omeletten verdeel je de omeletten over de borden. Leg op iedere omelet 3 stukjes semi zongedroogde tomaatjes.
Klap de omeletten dubbel en bestrooi de omeletten met nog wat fijngeraspte Parmezaan en wat in reepjes gesneden basilicum.
Leg de krieltjes ernaast en bestrooi de krieltjes met wat fleur de sel.
Leg er eventueel een tomaatje in partjes bij.
Notities
Laat de spekreepjes weg voor een vegetarische omelet.