Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuten tot de ui zacht is maar niet bruin.
Voeg de paprika's en de champignons toe en bak nog 3 minuutjes mee.
Voeg het paprikapoeder, gemalen chiliflakes, ketchup en de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Verkruimel het halve groentebouillonblokje erover en giet het water erbij. Roer goed door.
Voeg de stukjes augurk toe en roer nog eens goed door. Laat de saus 5 minuutjes op laag vuur zachtjes pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
Meng de maizena met een el water en voeg toe aan de saus. Laat de saus nog ca 5 minuutjes verder indikken.
Schnitzels
Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met wat versgemalen zout en peper.
Zet 3 bordjes neer, eentje met wat bloem, eentje met wat paneermeel en eentje met een geklutst eitje.
Haal de schnitzels één voor één eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de paneermeel.
Verhit wat vloeibare bakboter in een koekenpan en bak de schnitzels op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Ze het vuur lager en bak de schnitzels in ca 8 minuten gaar.
Laat de schnitzels even uitlekken op keukenpapier en schep de zigeunersaus er overheen.