Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
2.50
van
2
stemmen
Geroosterde aardappels uit de oven
Ingrediƫnten
500
gr
iets kruimige aardappels
(bijv. Malta)
sap van 1 citroen
4
el
olijfolie
versgemalen zout en peper
2
takjes
rozemarijn
Instructies
Schil de aardappels en snij ze door de helft of als het hele grote aardappels zijn in 3 of 4 stukken.
Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en hak ze fijn.
Meng het citroensap, olijfolie, versgemalen zout en peper en de rozemarijn goed door elkaar.
Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en giet het olijfoliemengsel er overheen. Meng nog even goed door elkaar.
Rooster de aardappels in een voorverwarmde oven op 180 graden hetelucht in een uur mooi bruin en gaar.