Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Panna cotta met blauwe bessen saus
Porties:
4
personen
Ingrediënten
Panna cotta
500
ml
slagroom
1
uitgeschraapte vanillepeul (of 1 tl vanille extract of vanille pasta
70
gr
fijne kristalsuiker
2,5
blaadjes
gelatine
Blauwe bessen saus
150
gr
blauwe bessen
25
gr
suiker
50
ml
water
kneepje
vers citroensap
1
tl
vanille extract of vanille pasta
snufje zout
1
tl
maizena
Instructies
Laat de gelatine minimaal 10 minuten weken in koud water.
Breng de slagroom met de suiker en de vanille zachtjes aan de kook.
Haal de slagroom van het vuur zodra deze kookt en knijp de gelatine goed uit.
Voeg de gelatine toe aan de slagroom en roer goed door tot de gelatine is opgelost.
Verdeel de panna cotta over 4 glaasjes en laat de panna cotta minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Blauwe bessen saus
Doe de blauwe bessen met de suiker, citroensap, vanille, zout en het water in een pannetje en laat de blauwe bessen kapot koken in ca 5 minuten.
Meng de maizena met 1 el water en giet het bij de saus. Roer goed door elkaar en laat de saus nog even verder indikken.