Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en laat hierin de kippendijfilets marineren. Minimaal een uur, maar als als het kan langer, bijvoorbeeld een hele ochtend.
Stoofpotje
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en laat hierin de ui met de knoflook in 5 minuten, op laag vuur, zacht worden maar niet bruin.
Voeg de gemarineerde kippendijfilets toe en bak 5 minuutjes mee.
Voeg alle kruiden toe (gember, kerrie, garam masala, komijn, chili, paprika en kurkuma) en bak nog een minuutje mee.
Giet de tomatenblokjes erbij en roer goed door.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel op een heel laag pitje in 2 uur stoven tot de kip uit elkaar valt.
Haal de kip uit de pan en trek de stukjes kip met 2 vorken uit elkaar.
Giet de kokosmelk bij de saus en warm even door. Voeg de kip toe en laat het geheel op laag vuur, met het deksel van de pan nog een 15-30 minuten stoven, tot de saus nog wat indikt. Breng de saus verder op smaak met versgemalen zout en peper.
Snij de augurkjes in kleine stukjes en kook het ei in 8 minuten hard.
Bak ondertussen de friet hoe jij het lekker vindt. In de friteuse, airfryer of oven.
Verwarm de roti plaat in de pan en snij deze in stukken.
Verdeel de friet over de borden, daarover de kip masala, stukjes augurk en eventueel sambal. Leg de stukjes roti plaat erbij.