Brownies met espresso
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Brownies met koffie

Porties: 12 stuks

Ingrediƫnten

  • 4 el espresso
  • 135 gr pure chocolade (ik gebruikte druppels van Callebaut)
  • 115 gr boter
  • 215 gr rietsuiker
  • 90 gr patentbloem
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 50 gr pecannoten grofgehakt

Verder nodig

  • bakvorm van 20x25 cm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Smelt de chocolade met de boter au bain marie in een hittebestendige kom boven een pan met kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt.
  • Haal de kom van de pan en voeg de suiker toe, roer met een pollepel goed door.
  • Voeg de bloem, het vanille extract en een snufje zout toe en meng goed door elkaar.
  • Voeg de eieren toe en zorg dat de eieren helemaal zijn opgenomen in het mengsel.
  • Voeg de espresso en pecannoten toe en meng goed door elkaar.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
  • Bak de brownies in 30 minuten gaar.