Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Frappuccino karamel
Porties:
1
groot glas
Ingrediënten
75
ml
sterke espresso
afgekoeld
125
ml
ijskoude melk
1
el
caramelsaus
75
gr
ijsblokjes
slagroom
karamelsaus
50
ml
water
170
gr
fijne kristalsuiker
130
ml
slagroom
lauwwarm
40
gr
boter
in blokjes
1
tl
vanille extract
snufje zout
Instructies
Karamelsaus
Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en breng het water zachtjes aan de kook.
Draai af en toe met de pan en laat de suiker smelten.
Laat het suikerwater zachtjes pruttelen tot het een mooi karamelkleurtje heeft. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.
Haal de steelpan van het vuur en voeg de slagroom al roerend met een garde toe. Pas op, het gaat nu borrelen!
Voeg de boter toe als de slagroom helemaal is opgenomen. En roer de boter goed door de saus.
Laat de saus helemaal afkoelen.
Frappuccino
Giet de espresso samen met de melk, ijsblokjes en karamelsaus in een blender of keukenmachine.
Mix het geheel tot de ijsblokjes vermalen zijn.
Giet het mengsel in een mooi glas en spuit er een toef slagroom op.
Werk het geheel af met nog wat karamelsaus.