Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
5
van 1 stem
Kroket-tosti
Porties:
2
personen
Ingrediënten
125
gr
champignons
fijngehakt
40
gr
boter
1/2
sjalotje
fijngesnipperd
25
gr
bloem
versgemalen zout en peper
250
ml
warme paddenstoelenbouillon
1/2
el
versgehakte peterselie
1/4
tl
tijm
1/2
teentje
knoflook
fijngehakt
4
volkoren boterhammen
mosterd
Instructies
Smelt 15 gr boter in de pan en bak de champignons in ca 3 minuten. Schep de champignons in een zeef en laat ze uitlekken.
Smelt de rest van de boter in de pan en fruit op laag vuur het uitje met de knoflook in ca 5 minuten, tot het uitje zacht is, maar niet bruin.
Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde, bak ca 3 minuten tot de bloem een beetje zanderig ziet.
Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed door.
Voeg de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren tot de ragout mooi glad is.
Voeg de champignons, peterselie en tijm toe en roer goed door elkaar.
Breng de ragout op smaak met versgemalen peper en een snufje zout.
Laat de ragout 2 uurtjes afgedekt opstijven in de koelkast.
Verdeel de ragout over 2 boterhammen en leg de andere boterhammen er bovenop.
Verwarm de contactgrill op 200 graden en bak de kroket-tosti's mooi goudbruin.
Serveer de kroket-tosti's met mosterd.