kroket-tosti
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Kroket-tosti

Porties: 2 personen

Ingrediƫnten

  • 125 gr champignons fijngehakt
  • 40 gr boter
  • 1/2 sjalotje fijngesnipperd
  • 25 gr bloem
  • versgemalen zout en peper
  • 250 ml warme paddenstoelenbouillon
  • 1/2 el versgehakte peterselie
  • 1/4 tl tijm
  • 1/2 teentje knoflook fijngehakt
  • 4 volkoren boterhammen
  • mosterd

Instructies

  • Smelt 15 gr boter in de pan en bak de champignons in ca 3 minuten. Schep de champignons in een zeef en laat ze uitlekken.
  • Smelt de rest van de boter in de pan en fruit op laag vuur het uitje met de knoflook in ca 5 minuten, tot het uitje zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde, bak ca 3 minuten tot de bloem een beetje zanderig ziet.
  • Voeg de helft van de bouillon toe en roer goed door.
  • Voeg de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren tot de ragout mooi glad is.
  • Voeg de champignons, peterselie en tijm toe en roer goed door elkaar.
  • Breng de ragout op smaak met versgemalen peper en een snufje zout.
  • Laat de ragout 2 uurtjes afgedekt opstijven in de koelkast.
  • Verdeel de ragout over 2 boterhammen en leg de andere boterhammen er bovenop.
  • Verwarm de contactgrill op 200 graden en bak de kroket-tosti's mooi goudbruin.
  • Serveer de kroket-tosti's met mosterd.