50grboter + extra boter om het wafelijzer in te vetten
40grpure chocolade
40grfijne kristalsuiker
40grpatentbloem
20grcacaopoeder
7grvanillesuiker
1ei
1/2tlbakpoeder
snufjezout
Verder nodig
wafelijzer
poedersuiker
Instructies
Hak de chocolade in grove stukjes en smelt de chocolade samen met de boter in een hittebestendige schaal boven een pan met kokend water. Let erop dat het water de schaal niet raakt.
Klop het ei samen met het zout en de suiker met een mixer tot het eie bijna wit en luchtig is.
Voeg de melk toe aan het eimengsel en klop goed door elkaar.
Voeg het chocolademengsel toe en klop weer goed door.
Meng de patentbloem, met het bakpoeder, cacaopoeder en de vanillesuiker. Voeg dit in toe aan het de natte massa en meng met de spatel goed door elkaar.
Laat het beslag 5 minuutjes staan.
Verhit het wafelijzer en vet het in met boter.
Schep het beslag in het wafelijzer en bak de wafel in ca 4 minuten. De wafels zijn nu nog vrij slap, maar worden tijdens het afkoelen wat steviger.