Bestrooi de kippendijen met versgemalen zout en peper.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan.
Bak de kippendijen aan beide kanten in ca 3 minuten bruin en haal ze uit de pan.
Bak de ui met de paprika en de wortel in 5 minuten.
Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten.
Voeg de knoflook, tomatenpuree, oregano en rozemarijn toe en bak nog een minuutje.
Voeg de wijn toe en kook 3 minuten, roer goed over de bodem van de pan.
Voeg de tomatenblokjes, kippenbouillon en de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
Zet het vuur op het laagste pitje en leg de kip terug in de pan.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel 2 uurtjes zachtjes stoven.
Breng het geheel op smaak met versgemalen zout en peper.
Laat het laatste half uur het deksel van de pan, zodat de saus wat in kan koken.
En voeg in de laatste 10 minuten de olijven toe.
Notities
* Als je liever geen olijven eet kun je ze vervanger door wat kappertjes of gewoon weglaten.* Maak de saus eventueel aan met wat maizena, aardappelzetmeel of allesbinder als de saus nog te dun is.