1elgaram masala(ik gebruikte de garam masala van Jonnie Boer)
1tlgemalen koriander
versgemalen zout en peper
olijfolie
1uifijngesnipperd
2teentjesknoflook
1/2tlgemberpoeder
1/2tlkomijn
2eltomatenpuree
200mlgezeefde tomaten
125mlkokosmelk
versgehakte koriander
Instructies
Roer de yoghurt, garam masala, gemalen koriander en een snuf zout door elkaar en meng de blokjes kip er doorheen. Laat de kip minimaal 2 uur marineren.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.
Voeg het gemberpoeder, knoflook, komijn en een snufje zout toe en bak een minuutje mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
Voeg de kip samen met de marinade toe en bak de kip in ca 3 minuten aan.
Voeg de kokesmelk met de tomatensaus toe en roer goed door.
Breng de saus op smaak met nog wat versgemalen zout en peper.
Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.
Verdeel de tikka masala over kommetjes en strooi er wat versgehakte koriander overheen.