Tikka masala met naan
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Porties: 2 -3 personen

Ingrediƫnten

  • 3 kippendijfilets in blokjes
  • 100 ml yoghurt
  • 1 el garam masala (ik gebruikte de garam masala van Jonnie Boer)
  • 1 tl gemalen koriander
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 125 ml kokosmelk
  • versgehakte koriander

Instructies

  • Roer de yoghurt, garam masala, gemalen koriander en een snuf zout door elkaar en meng de blokjes kip er doorheen. Laat de kip minimaal 2 uur marineren.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ui in ca 5 minuten zacht, maar niet bruin.
  • Voeg het gemberpoeder, knoflook, komijn en een snufje zout toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de kip samen met de marinade toe en bak de kip in ca 3 minuten aan.
  • Voeg de kokesmelk met de tomatensaus toe en roer goed door.
  • Breng de saus op smaak met nog wat versgemalen zout en peper.
  • Laat het geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verdeel de tikka masala  over kommetjes en strooi er wat versgehakte koriander overheen.