Tikka masala met naan
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Naan

Porties: 2 -3 personen

Ingrediƫnten

  • 280 gr bloem
  • 65 gr yoghurt
  • 120 ml water
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 5 gr zout
  • 1 tl koriander
  • 1/4 tl gemalen chiliflakes
  • 3 gr gist
  • 2 tl honing
  • 1 el gesmolten boter + extra om het deeg te bestrijken.

Instructies

  • Doe alle ingrediĆ«nten bij elkaar in een kom en kneed een soepel deegje. Ik deed dat met mijn keukenmachine in ca 15 minuten. (Het deegje blijft vrij plakkerig).
  • Verwarm intussen de oven voor op 250 graden. Verwarm de bakplaat mee.
  • Dek het deeg af met plastic folie of een theedoek en laat het deeg een uurtje rijzen tot het in volume verdubbeld is.
  • Bestrooi het werkblad met een beetje bloem en verdeel het deeg in 3 stukken.
  • Bol de stukjes deeg een beetje op en rol ze uit tot ovale lappen van 5 mm dikte.
  • Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op. Leg hierop de lappen deeg.
  • Bestrijk het deeg met nog wat gesmolten boter. En bak het brood in ca 8 minuten gaar en goudbruin.
  • Bestrijk het brood na het bakken nog een keer met gesmolten boter.