1elgesmolten boter + extra om het deeg te bestrijken.
Instructies
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed een soepel deegje. Ik deed dat met mijn keukenmachine in ca 15 minuten. (Het deegje blijft vrij plakkerig).
Verwarm intussen de oven voor op 250 graden. Verwarm de bakplaat mee.
Dek het deeg af met plastic folie of een theedoek en laat het deeg een uurtje rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Bestrooi het werkblad met een beetje bloem en verdeel het deeg in 3 stukken.
Bol de stukjes deeg een beetje op en rol ze uit tot ovale lappen van 5 mm dikte.
Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op. Leg hierop de lappen deeg.
Bestrijk het deeg met nog wat gesmolten boter. En bak het brood in ca 8 minuten gaar en goudbruin.
Bestrijk het brood na het bakken nog een keer met gesmolten boter.