Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Noedelsoep met kip en sugar snaps
Porties:
2
personen
Ingrediënten
60
g
glasnoedels*
1
kipfilet
in reepjes
100
gr
shiitake-paddenstoelen
in plakjes
75
gr
diepvries sugar snaps
2
lente-uitjes
in stukjes
2
worteltjes
in plakjes
1/2
ltr
kippenbouillon
1/2
tl
gemberpoeder
1/4
tl
gemalen citroengras
1/2
el
sojasaus
versgemalen peper
scheutje
wokolie
Instructies
Verhit een scheutje wokolie in de pan en bak de reepjes kipfilet aan.
Voeg het witte deel van de lente-uitjes, plakjes wortel en de shii-take toe en bak 3 minuutjes mee.
Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Breng het geheel op smaak met de sojasaus, wat versgemalen peper, gemberpoeder en gemalen citroengras.
Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Voeg in de laatste 4 minuten de sugarsnaps toe.
Wel ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze af met koud water. Laat de noedels even uitlekken in een zeef.
Verdeel de noedels over 2 kommen en verdeel de soep er overheen.
Strooi het groene deel van de lente-uitjes er overheen.
Notities
* Bijvoorbeeld Go-Tan Mungo vermicelli soe-oen