Kook de aardappelen in 7 minuten, met een snufje zout. Giet de aardappelen af in een vergiet en laat 3 minuten uitstomen.
Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht).
Giet 2 eetlepels olijfolie in een bakje en meng de Italiaanse kruiden erdoor, doe ook de knoflookteentjes erbij. Dit kan nu even lekker intrekken.
Schud even flink met het vergiet, zodat de aardappelen een kruimig laagje krijgen.
Vet een ovenschaal in met een scheutje olijfolie.
Leg de aardappelen met de platte kant in de ovenschaal. Strooi er wat versgemalen peper en zout overheen en besprenkel de aardappelen met wat olijfolie.
Zet de aardappelen in de oven.
Haal de aardappelen na een kwartier uit de oven en druk ze met de onderkant van een glas wat platter.
Haal de teentjes knoflook uit het olijfoliemengsel en verdeel ze tussen de aardappelen. Verdeel het olijfoliemengsel over de aardappelen.
Zet de aardappelen terug in de oven, na ca 45 minuten zijn ze mooi goudbruin en lekker knapperig.