Maal de gemberkoekjes in een foodprocessor en smelt de boter in een steelpannetje.
Voeg de koekkruimels bij de gesmolten boter en roer goed door.
Stort de bodemmix in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Doe de slagroom in een pannetje en leg hier de takjes munt in. Breng het geheel aan de kook. Draai het vuur uit zodra de slagroom kookt en laat de slagroom volledig afkoelen. Haal daarna de takjes munt uit de pan.
Klop de mon chou samen met het poedersuiker luchtig. Voeg dan de rum, muntroom en zakjes Klop-Fix toe. Klop het geheel tot het lijkt op stijfgeklopte slagroom.
Stort het cheesecakebeslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de cheesecake een hele nacht in de koelkast opstijven.
Maak de volgende dag de munt-limoenroom. Verwarm hiervoor eerst weer de slagroom met de munt in een pannetje en laat de room volledig afkoelen.
Klop de afgekoelde slagroom met de rest van de ingrediënten op.
Spuit toefjes van de munt-limoenroom over de bovenkant van de cheesecake en garneer de taart met verkruimelde gemberkoekjes, partjes limoen en verse muntblaadjes.