Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.39
van
44
stemmen
Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus met couscous
Porties:
4
personen
Ingrediënten
Gehaktballetjes
500
gr
rundergehakt
1
ui
fijngesnipperd
1
teentje
knoflook
fijngehakt
1/2
tl
chilliflakes
1
tl
komijn
1
tl
paprikapoeder
1
el
versgehakte koriander
Saus
1
ui
fijngesnipperd
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
800
gr
tomatenblokjes
(blik)
1/2
tl
chiliflakes
versgemalen zout en peper
2
tl
ras el hanout
(ik gebruikte de ras el hanout van Jonnie Boer)
1
el
versgehakte koriander
Verder
1
el
versgehakte koriander
Couscous
300
gr
couscous
400
ml
water
2
el
olijfolie
1
kippenbouillonblokje
2
el
versgehakte koriander
2
el
versgehakte peterselie
Instructies
Gehaktballetjes in tomatensaus
Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er kleine gehaktballetjes van.
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes kort aan zodat ze een beetje kleur krijgen. Maar bak de gehaktballetjes niet gaar.
Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuten aan tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de tomatenblokjes, de chiliflakes, koriander, ras el hanout en wat versgemalen zout en peper toe en roer het geheel goed door.
Laat de saus op middelhoog vuur in 15 minuten pruttelen tot de saus wat is ingedikt.
Voeg de gehaktballetjes toe en roer even door. Leg het deksel op de pan. Laat de gehaktballetjes in ca 8 minuten verder garen op laag vuur.
Couscous
Breng het water met de olijfolie en het bouillonblokje aan de kook en draai het vuur uit.
Roer de couscaus er doorheen en laat het 5 minuten staan met het deksel op de pan.
Roer de couscous los en meng de koriander en peterselie er doorheen.