Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit het uitje met de knoflook aan in 5 minuten, tot de ui zacht is maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak een minuutje mee.
Voeg het water, bier, tijm, suiker en het bouillonblokje toe en kook 2 minuutjes door. Breng het verder op smaak met versgemalen zout en peper.
Doe de krieltjes, winterpeen, champignons en de bleekselderij in de slowcooker en giet het vocht erbij.
Leg de laurierblaadjes erin en laat het geheel op de laagste stand in 8 uur stoven.
Schep met een schuimspaan de groente en krieltjes uit de slowcooker en verdeel over de borden. Verdik eventueel de saus met wat maizena of allesbinder in een pannetje en giet de saus over het de groente en krieltjes.
Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.
Braadpan
Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit het uitje met de knoflook aan in 5 minuten, tot de ui zacht is maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree en de bloem toe en bak een minuutje mee.
Voeg het water, bier, tijm, suiker en het bouillonblokje toe en kook 2 minuutjes door. Breng het verder op smaak met versgemalen zout en peper.
Voeg de krieltjes, winterpeen, champignons, bleekselderij en de laurierblaadjes toe en laat het geheel met een deksel op de pan ca 2 uur op het laagste pitje stoven. Controleer of de krieltjes goed gaar zijn.
Schep met een schuimspaan de groente en krieltjes uit de pan en verdeel over de borden. Verdik eventueel de saus met wat maizena of allesbinder en giet de saus over het de groente en krieltjes.
Bestrooi het geheel met wat versgehakte peterselie.