400grbroccoli (alleen roosjes of met de steel in stukjes)
500mlwater
1groentebouillonblokje
1sjalotje
1teentjeknoflookfijngehakt
olijfoliefijngesnipperd
8blaadjes verse munt
60mlslagroom
versgemalen zout en peper
Afwerking
stukjegeitenkaas
2elgeschaafde amandelengeroosterd
versgemalen peper
olijfolie extra vierge
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit het sjalotje en de knoflook in 5 minuutjes op laag vuur.
Doe het water met de broccoli en het bouillonblokje erbij en kook de broccoli in 10 minuten gaar.
Zet de warmtebron uit en doe de slagroom en muntblaadjes erbij. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.
Breng de soep op smaak met versgemalen zout en peper en warm het geheel nog een minuutje goed door.
Verdeel die soep over de borden en leg stukjes geitenkaas in het midden. En schenk er wat olijfolie extra vierge omheen. Strooi er wat versgemalen peper en de geschaafde amandel overheen.