Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Kook de eieren in 6 minuten en laat ze afkoelen.
Masala kip
Kook de sperzieboontjes in 10 minuutjes beetgaar.
Roer 1 el olie met 2 tl masala kruiden door elkaar en roer de kipblokjes er doorheen. Laat de kipblokjes minimaal een uurtje marineren.
Bak de kipblokjes in de marinade even aan in een hapjespan of wok, de blokjes hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal de blokjes uit de pan en zet ze even opzij.
Verhit een scheutje olie in dezelfde pan en fruit hierin het uitje met de knoflook en de rode peper in 5 minuutjes aan, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de tomatenpuree, masalakruiden en gemalen komijn toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Bak het geheel een minuutje mee.
Voeg het water toe en roer goed door.
Schep de kipblokjes en de sperzieboontjes er doorheen.
Aardappelpuree
Kook de aardappels gaar en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
Meng de melk, rode peper, wat zout, gemalen komijn en de knoflook er doorheen. En roer het geheel goed door met een pollepel.
Verder
Schep de masala kip op de bodem van een ovenschaal. Pel de eieren en leg ze tussen de masala kip. Verdeel de aardappelpuree er overheen.
Strooi wat paneermeel over de aardappelpuree en verdeel er een paar plakjes boter overheen.
Zet de ovenschaal 25 minuutjes in de oven, op 200 graden boven- en onderwarmte, tot de bovenkant mooi bruin is. Gebruik eventueel op het eind de grillfunctie voor een extra mooi kleurtje.
Notities
Surinaamse Masala kruiden zijn o.a. verkrijgbaar bij Jumbo en AH van het merk Nindan in een zakje van 80 gram.