Fruit de ui samen met de knoflook en het ontbijtspek in 5 minuutjes in een ruime pan aan, tot de uien glazen zijn maar niet bruin.
Voeg het gehakt toe en bak het even aan.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze uit elkaar met een pollepel.
Los het halve bouillonblokje op in het water en giet het in de pan. Voeg de oregano toe en breng verder op smaak wat versgemalen zout en peper. Laat een minuutje zachtjes pruttelen.
Giet het geheel in de slowcooker en voeg de blokjes aardappel en plakjes winterpeen toe en meng goed door elkaar.
Leg het deksel op de slowcooker en laat het 7-8 uur stoven op de laagste stand. Controleer of de aardappels gaar zijn.
Braadpan
Fruit de ui samen met de knoflook en het ontbijtspek in 5 minuutjes in een braadpan aan, tot de uien glazen zijn maar niet bruin.
Voeg het gehakt toe en bak het even aan.
Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze uit elkaar met een pollepel.
Los het halve bouillonblokje op in het water en giet het in de pan. Voeg de oregano toe en breng verder op smaak wat versgemalen zout en peper. Laat een minuutje zachtjes pruttelen.
Voeg de blokjes aardappel en plakjes winterpeen toe en meng goed door elkaar.
Leg het deksel op de braadpan en laat het ca 3 uur stoven op het laagste pitje. Controleer tussentijds of het geheel niet te droog wordt, voeg anders nog wat water toe. Het stoofpotje is klaar als de aardappels gaar zijn.