250grpizza bloem type '00'bijv. La Tua Farina, verkrijgbaar bij AH
150mlwater handwarm
10grolijfolie
8grdroge gist
5grfijne kristalsuiker
5grzout
Topping
geraspte mozzarella
6plakjesProsciutto
2handjesrucola
versgemalen peper
parmezaan
Instructies
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een mooi soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
Verdeel het deeg in 2 stukken en bol ieder stuk stevig op.
Vet een stuk folie in met olijfolie en leg het folie met de olijfolie kant naar beneden over de deegbollen.
Laat de deegbollen 2 uur rijzen.
Leg een pizzasteen in je oven als je deze hebt en verwarm ondertussen de oven voor op de hoogste stand die je op je oven in kunt stellen (boven- en onderwarmte). Heb je geen pizzasteen gebruik dan een bakplaat en verwarm deze ook mee.
De pizza’s bak je één voor één. Strooi wat bloem of maïsmeel uit over je werkblad en de deegbol en vorm met de hand een mooie pizza, laat de randjes iets dikker. Of gebruik een pizza oven, ik gebruikte de Ferrari pizza oven.
Bestrooi de pizza met mozzarella en strooi er wat versgemalen peper overheen.
Scheur de plakjes prosciutto in reepjes en leg deze op de mozzarella.
Bak de pizza ca 7-8 minuten op de pizzasteen of op een bakplaat. Of 6 minuten in de pizza oven. Draai de pizza tussentijds voor een gelijkmatige kleuring.
Haal de pizza uit de oven en leg de pizza op een houten plank.
Beleg de pizza met de rucola en schaaf er wat parmezaan overheen.