Doe de avond van tevoren de ingrediënten voor het voordeeg bij elkaar in een kom en meng met de spatel goed door elkaar.
Dek de kom af met folie of zet hem in een pedaalemmerzak en laat het voordeeg de hele nacht rusten (8-12 uur).
Deeg
Doe de volgende ochtend alle ingrediënten voor het deeg samen met het voordeeg bij elkaar in de de keukenmachine en kneed een mooi en soepel deeg in ca 15 minuten of in ca 20 minuten met de hand.
Vet een kom in met een heel dun laagje zonnebloemolie en leg het deeg erin, draai het deeg om zodat alle kanten van het deeg bedekt zijn met een laagje olie.
Dek de kom af met folie of zet de kom in een pedaalemmerzak en laat het deeg een uur rijzen, tot het in volume is verdubbeld.
Haal het deeg uit de kom en druk zachtjes de lucht eruit.
Verdeel het deeg in 8 stukjes en bol de stukjes losjes op. Laat de bolletjes 20 minuten onder folie rusten.
Bol de stukjes deeg stevig op en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Dek de bakplaat af met folie en laat de bolletjes 60 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte). En verwarm een braadslede onder in de oven mee.
Bestrijk de gerezen bolletjes met wat water en snij de bolletjes in met een scherp mes.
Schuif de bakplaat in de oven en giet een kopje gekookt water in de braadslede.
Haal na 15 minuten de braadslede voorzichtig uit de oven en draai de oven terug naar 200 graden. Bak de broodjes nog 5 minuten tot ze mooi bruin zijn.
Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze met wat water. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.