Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Jambalaya met chorizo en ham
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
25
minuten
minuten
Porties:
2
personen
Ingrediënten
100
gr
rijst
(ik gebruikte Tilda long grain rice)
1/2
rode ui
gesnipperd
1
teentje
knoflook
fijngehakt
1
rode paprika
in reepjes
1
stengel
bleekselderij
in stukjes
1/2
prei
in halve ringen
125
gr
champignons
in plakjes
150
gr
hamblokjes
70
gr
chorizo
in dunne plakjes (ik gebruikte een bakje chorizo iberico van de tapasafdeling van AH)
1
tl
cajun
1
tl
paprikapoeder
300
ml
gekookt water
1/2
runderbouillonblokje
versgemalen zout en peper
tabasco
versgehakte peterselie
olijfolie
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime wok of hapjespan en bak de ham met chorizo even aan. Haal de ham en chorizo uit de pan en zet opzij.
Laat het bakvet in de pan en voeg de ui, knoflook en de bleekselderij toe en bak het geheel 3 minuutjes.
Voeg de champignons, paprika, prei, rijst, cayun en de paprikapoeder toe en bak een minuutje mee.
Los het halve bouillonblokje op in het gekookte water en giet het er overheen. Roer goed door en leg een deksel op de pan.
Laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en het water is opgelost.
Haal het deksel van de pan en breng het geheel op smaak met een paar druppeltjes tabasco en wat versgemalen zout en peper.
Voeg de ham en chorizo toe en warm het nog even goed door.
Strooi er nog wat versgehakte peterselie overheen.