wat gesmolten boter om de broodjes na het bakken mee te bestrijken
eventueel wat maanzaad en/of sesamzaad
Instructies
Doe alle ingrediënten in de kom van de keukenmachine en kneed een mooi deegje. Ik gebruikte hiervoor mijn KitchenAid en liet deze 15 minuten kneden. Of kneed met de hand in ca 20 minuten.
Bestrooi het werkblad met wat tarwebloem en verdeel het deeg in 12 stukjes van ca 75 gr per stuk en bol de stukjes deeg op.
Laat de bolletjes in 10 minuten los komen onder folie.
Druk de bolletjes wat plat en rol ze stevig op tot puntjes. Leg ze op gelijke afstand op een ingevette bakplaat (of bakplaat met bakpapier) met de naad naar beneden.
Bestrijk de puntjes met wat water en strooi er wat maanzaad en/of sesamzaad overheen.
Dek de bakplaat af met folie (bijvoorbeeld een opengeknipte pedaalemmerzak)
Vul een braadslede met kokend water en zet deze onder de bakplaat.
Laat het deeg een uur rijzen tot de bakplaat mooi vol is gerezen.
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Zet een braadslede met kokend water onderin de oven en schuif de broodjes in de oven. Bak de broodjes in 10 minuten tot de broodjes mooi bruin en gaar zijn.
Bestrijk de broodjes na het bakken eventueel lichtjes met wat gesmolten boter en laat de broodjes afkoelen op een rooster.