400grMinestrone soepgroente*(deze kocht ik bij AH)
100grFusilli(spiraaltjespasta)
1kleineuifijngesnipperd
2teentjesknoflookfijngehakt
1eltomatenpuree
1elbalsamico
1groentebouillonblokje
1laurierblaadje
1elItaliaanse kruiden
1tlpaprikapoeder
versgemalen gedroogde chilivlokken(of een mespuntje chiilpoeder)
versgemalen zout en peper
olijfolie
eventueel parmezaanse kaas
eventueel wat versgehakte peterselie
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin het uitje met de knoflook in 5 minuten op een laag pitje, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg de Minestrone soepgroente toe en bak 2 minuutjes mee.
Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en wat versgemalen gedroogde chilivlokken toe en bak een minuutje mee.
Voeg de passata, balsamico, laurierblaadje, water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Breng het geheel verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Voeg de fusilli toe en roer goed door.
Laat het geheel ca 15 minuten zachtjes pruttelen tot de fusilli beetgaar is.
De soep is vrij dik, voeg eventueel nog wat gekookt water toe voor een wat dunnere soep.
Verdeel de soep over de kommen en strooi er eventueel wat geraspte parmezaanse kaas en versgehakte peterselie overheen.
Notities
Voor dit recept gebruikte ik een zak Minestrone soepgroente van AH. Wil je liever zelf je groente snijden? Deze zak bevat 75 gr rode paprika, 75 gr wortel, 65 gr courgette, 65 gr ui, 60 gr prei en 60 gr cannelliniboon. Of gebruik wat restjes groente welke je nog hebt liggen.