Het recept voor heerlijke foe yong hai zoals bij de Chinees.
Bereidingstijd45 minutenminuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinese
Porties: 4personen
Ingrediënten
Kruidenolie
100mlrijstolie (of zonnebloemolie)
4teentjes knoflookin grove stukjes
1groterode uiin grove stukjes
Foe Yong Hai saus
200mlpassata (gezeefde tomaten)(ik gebruikte de passata van Mutti)
200mlwater
50grfijne kristalsuiker
4elwitte azijn
3elkruidenolie
2elgembersiroop
2elmaizena (+ 2 el water)
snufje zout
snufje fijngemalen witte peper
Omelet
8eieren
6witte champignonsin plakjes
1/2preiin halve ringen
1rode paprikain reepjes
snufje zout
snufje witte peper
de rest van dekruidenolie
Instructies
Kruidenolie
Verwarm de rijstolie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de knoflook met de rode ui, tot alles goed bruin is gebakken. De smaken moeten goed in de olie trekken. Dit duurt een minuut of 10.
Giet de olie door een zeef.
Foe Yong Hai saus
Doe 3 el van de zojuist gemaakte kruidenolie met de gezeefde tomaten en het water bij elkaar in een pan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de suiker, gembersiroop, azijn, zout en peper toe en meng goed door elkaar. Laat even doorkoken tot de suiker is opgelost.
Meng de maizena met het water tot een papje en giet bij de saus. Laat even inkoken tot de saus wat is ingedikt.
Omelet
Klop de eieren los in een ruime kom en voeg de paprika, prei, champignons en een snufje zout en peper toe en meng goed door elkaar.
Verhit de rest van de kruidenolie in een ruime wok en voeg het eimengsel toe.
Bak de omelet op middelhoog vuur gaar. Ga af en toe met een spatel door het ei, zodat er grove stukken ontstaan.