Kneed het gehakt met de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai er 6 balletjes van. Rol de balletjes een uit tot korte rolletjes.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of wok en braad de gehaktrolletjes even aan tot ze mooi bruin zijn. Ze hoeven nog net niet gaar te zijn.
Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet ze even opzij.
Fruit het uitje met de knoflook in 3 minuten aan.
Voeg de courgette toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe, samen met de tijm, oregano, komijn, kaneel en laurier. Bak een minuutje mee.
Voeg de tomaten toe, roer goed door. Breng de saus verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Leg de gehaktrolletjes in de saus en laat het geheel nog 10 minuutjes op laag vuur zachtjes stoven.