Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
M&M's cookies
Porties:
14
koekjes
Ingrediënten
260
gr
patentbloem
175
gr
boter
gesmolten en afgekoeld
150
gr
M&M's
135
gr
lichtbruine basterdsuiker
100
gr
fijne kristalsuiker
1
tl
baking soda
1
tl
vanille extract
1
ei
1
eigeel
1/4
tl
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Meng de bloem, baking soda, fijne kristalsuiker, lichtbruine basterdsuiker en het zout door elkaar.
Voeg de gesmolten boter en het vanille extract toe en klop met de mixer goed door elkaar in ca 2 minuten.
Voeg het ei en de eidooier toe en klop door tot het ei goed is opgenomen.
Voeg de helft van de M&M's toe en meng door elkaar.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.
Snij het deeg in 14 stukjes en draai balletjes van de stukjes.
Verdeel de balletjes met voldoende tussenruimte over 2 bakplaten en druk de balletjes een beetje plat.
Verdeel de rest van de M&M's er overheen.
Bak de koekjes in ca 12 minuten goudbruin.
Laat de koekjes een paar minuutjes uitharden op de bakplaat en daarna verder afkoelen op een rooster.