Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Leg de blokjes brood op een met bakpapier bekleede bakplaat en schep 1 el olijfolie erdoor. Schuif de bakplaat in de oven en bak de blokjes in ca 10 minuten goudbruin en knapperig. Breng op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet even apart.
Snij de romainesla in reepjes, was de sla en maak de sla goed droog, een slacentrifuge is hier erg handig voor.
Verhit een grillpan en besprenkel de plakjes courgette met wat olijfolie. Grill de plakjes courgette aan beide kanten.
Bak de spekreepjes krokant in een droge koekenpan. Laat de spekreepjes uitlekken op keukenpapier.
Meng de garnalen met een uitgeperst teentje knoflook, een kneepje citroensap en wat gemalen chiliflakes. Bak de garnalen in dezelfde pan als de spekreepjes in 3 minuten gaar.
Meng de sla met de dressing en de fijngeraspte parmezaan en verdeel de sla over de borden, dan de avocado, gegrilde courgette, ansjovisjes, garnalen, de croutons, de eieren en nog wat geschaafde parmezaanse kaas.