Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Brioche nestjes met ei
Porties:
6
stuks
Ingrediënten
Deeg
450
gr
tarwebloem
ik gebruikte Amerikaans patent
150
boter in blokjes
op kamertemperatuur
100
ml
melk
op kamertemperatuur
50
gr
witte basterdsuiker
4
eieren
op kamertemperatuur
9
gr
instant gist
9
gr
zout
1
tl
vanille extract
kan ook worden weggelaten als je het niet hebt
Verder
7
eieren
scheutje
melk
snufje
zout
fijn parelsuiker
Instructies
De avond van tevoren
Doe alle ingrediënten voor het deeg, behalve de boter, in de kom van de keukenmachine en kneed het deeg 10 minuten.
Voeg de boter toe en kneed nog ca 5 minuten door tot de boter helemaal is opgenomen.
Dek de kom af met folie of zet de kom in een pedaalemmerzak en laat 3 uur rijzen op kamertemperatuur.
Laat het deeg in de kom en kneed met een rubberen spatel het deeg nog een beetje door en weer bij elkaar tot een bal en dek de kom weer af met folie.
Zet de kom in de koelkast en laat het een nacht rusten.
De volgende morgen
Haal de kom uit de koelkast en bestrooi het werkblad met wat bloem.
Stort het deeg erop en druk de lucht eruit. Rol het deeg op tot een worst en verdeel het deeg in 12 stukjes van ca 75 gr per stuk.
Druk elk stukje deeg uit tot een lapje en rol het lapje strak op.
Rol de opgerolde lapjes deeg verder uit tot een streng van ca 35 cm.
Leg 2 strengen deeg naast elkaar en draai ze om elkaar heen.
Vorm er een krans van en druk de uiteinden goed dicht.
Leg een ongekookt ei in het midden van de krans. Ga zo door tot je 6 kransen hebt.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg de kransen erop.
Laat de kransen 1,5 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
Klop een ei los samen met een scheutje melk en een snufje zout.
Bestrijk de kransen ermee en laat 5 minuutjes drogen.
Bestrijk vervolgens nog een keer de kransen met het losgeklopte ei en strooi er wat parelsuiker overheen.
Bak de kransen in 18 minuten gaar en mooi goudbruin.