Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
3
van
15
stemmen
Broodje pulled chicken met coleslaw
Porties:
4
personen
Ingrediënten
Coleslaw
100
gr
witte kool
gesneden
100
gr
rode kool
gesneden
50
gr
peen julienne
125
ml
125 ml Griekse yoghurt
1
el
mayonaise
1
tl
appel cider azijn
1
el
honing
1/4
tl
paprikapoeder
kneepje
citroensap
versgemalen zout en peper
1
el versgehakte peterselie
Pulled chicken uit de slowcooker
6
kippendij filets
325
ml
(zelfgemaakte) barbecuesaus
1
grote ui
in halve ringen
1
el
olijfolie
1
tl
Dijon mosterd
1
el
Italiaanse kruiden
1
tl
Worcestershire saus
versgemalen zout en peper
Verder
4
Italiaanse bollen
Instructies
Coleslaw
Meng de Griekse yoghurt, mayonaise, appel cider azijn, citroensap, honing en de paprikapoeder door elkaar.
Schep de witte kool, rode kool en peen julienne er doorheen.
Breng het geheel verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Pulled chicken
Leg de halve uiringen onderin de slowcooker en bestrooi de kippendijen met wat versgemalen zout en peper.
Leg de kippendijen op de uiringen in de slowcooker.
Meng de olijfolie, mosterd, Worcestershire saus en Italiaanse kruiden door de barbecuesaus en giet het mengsel op de kippendijen in de slowcooker.
Leg de kippendijen in de slowcooker en giet de barbecuesaus er overheen.
Leg het deksel op de slowcooker.
Laat de kip in 4 uur op de laagste stand garen. Laat het laatste half uur het deksel van de slowcooker, zodat de saus iets in kan dikken.
Schep de kip uit de slowcooker, zonder de saus.
Trek met behulp van 2 vorken de kippendijen uit elkaar, tot je allemaal kleine reepjes hebt.
Meng de de reepjes door de saus.
Broodjes
Snij de Italiaanse bollen doormidden en rooster de binnenkanten in de oven onder de grill of in een pan.
Verdeel de kip over de Italiaanse bollen en leg de coleslaw er bovenop.