Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en snij de varkenshaas in blokjes.
Meng de marinade door de blokjes varkenshaas en laat de varkenshaas minimaal 4 uur marineren. Maar liefst een hele dag.
Rijg de varkenshaas met de partjes ui en stukjes paprika om en om op 4 stokjes.
Verhit de barbecue (of grillpan) en grill de spiesen in ca 6 minuutjes mooi bruin en rosé.
Tomatenrijst
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan en fruit hierin het uitje met de knoflook in ca 5 minuutjes aan. Tot de ui zacht is, maar niet bruin.
Voeg rijst toe en bak 3 minuutjes mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuutje mee.
Meng het bouillonblokje met het gekookte water en giet dit samen met de tomatenblokjes in de pan. Roer goed door elkaar en breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel in ca 15 minuten zachtjes pruttelen tot al het vocht door de rijst is opgenomen.
Laat het geheel met het deksel schuin om de pan nog 10 minuutjes staan.