Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Saté Ajam (kipsaté)
Porties:
6
-8 stuks
Ingrediënten
300
gr
kipfilets of kippendijfilet
in blokjes
Marinade
30
ml
ketjap manis
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
1
sjalotje
fijngesnipperd
sap van een halve
limoen
1/2
el
gembersiroop
1/2
tl
sambal oelek
1/2
tl
gemalen korianderzaad
1/2
tl
gemberpoeder
1/4
tl
gemalen komijn
1/2
tl
laos
Verder nodig
satéprikkers
Instructies
Meng de avond van tevoren de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
Voeg de blokjes kip toe en laat de kip een nacht marineren.
Rijg de kip aan de satéprikkers.
Grill de saté rondom gaar en bruin op de barbecue of in de grillpan.
Lekker met pindasaus en gebakken uitjes.