450grvoorgegaarde aardappelpartjes(van zelfgekookte aardappels of partjes uit het koelvak)
250grrundergehakt
150grFeta
100mlwater
1courgettegehalveerd en in plakjes
1rode paprikain reepjes
1rode uiin halve ringen
2teentjes knoflookfijngehakt
1el tomatenpuree
1eloregano
1tltijm
klein snufjechilipoeder
versgemalen zout en peper
olijfolie
Instructies
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak de aardappelpartjes op hoog vuur even aan. Zet de warmtebron lager en laat de aardappelpartjes rustig verder garen. Schep ze af en toe even om.
Verhit ondertussen in een ruime hapjespan een scheutje olijfolie en fruit de helft van de rode ui met de knoflook in 2 minuutjes aan.
Voeg het gehakt toe en bak het rul, het mogen wel een beetje grove bonkjes blijven.
Voeg de oregano, tijm en chilipoeder toe en bak een even mee mee.
Voeg de courgette en paprika toe en bak nog 3 minuutjes mee.
Voeg de tomatenpuree en het water toe en laat het geheel 2 minuutjes op hoog vuur pruttelen.
Breng verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.
Voeg de gebakken aardappelpartjes toe en meng het geheel goed door elkaar.
Verdeel de schotel over de borden en verdeel de Feta en de rest van de rode ui er overheen. Strooi er ook nog wat oregano overheen.