Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
4.18
van
261
stemmen
Macaroni met gehakt en groente
Het recept voor ouderwetse macaroni zoals we het vroeger thuis aten, maar dan zonder pakjes en zakjes.
Gang:
Hoofdgerecht
Porties:
4
personen
Ingrediënten
350
gr
macaroni
250
gr
rundergehakt
250
gr
prei
fijngesneden
250
gr
kastanje champignons
in plakjes
2
tomaten
in kleine blokjes
1
grote
witte ui
fijngesnipperd
3
teentjes
knoflook
fijngehakt
1
rode paprika
in blokjes
3
el
tomatenpuree
1
el
Italiaanse kruiden
1/2
el
paprikapoeder
mespuntje
chilipoeder
versgemalen zout en peper
Verder
geraspte kaas
olijfolie
Instructies
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet de macaroni af.
Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuutjes aan, tot de ui zacht is maar niet bruin.
Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.
Voeg de paprika toe en bak 2 minuutjes mee.
Voeg de champignons, prei en blokjes tomaat toe en bak nog 3 minuutjes mee.
Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, paprikapoeder, een mespuntje chilipoeder en wat versgemalen zout en peper toe en bak een minuutje mee.
Voeg de gekookte macaroni toe en meng goed door elkaar. Warm het geheel nog even goed door.