Doe de boter, rietsuiker, vanillesuiker en het zout bij elkaar in de kom van een keukenmachine en klop het geheel romig.
Voeg het ei toe en klop door elkaar.
Meng het bakpoeder door de bloem en voeg toe aan het botermengsel.
Kneed het geheel tot een deegje en verpak het deeg in folie. Laat het deeg minimaal een uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte).
Bestrooi het werkblad met een dun laagje bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ca 3 mm. Steek cirkels uit van 6 cm doorsnede. Leg de plakjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. De koekjes zullen nog ietsjes gaan uitlopen, dus leg ze met voldoende tussenruimte op de bakplaat.
Verdeel de pinda's over de plakjes deeg en druk zachtjes aan.
Bestrijk het geheel met wat losgeklopt ei.
Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koeken in ca 20 minuten goudbruin en gaar.