Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
No ratings yet
Volkoren appel-yoghurt pancakes
Porties:
2
personen
Ingrediënten
Pancakes
125
gr
volkorenmeel
7
gr
vanillesuiker
1
tl
bakpoeder
1/2
tl
bakingsoda
1/4
tl
zout
1/2
tl
kaneel
150
gr
Griekse yoghurt
75
ml
volle melk
1
appel bijv. Royal Gala
in hele kleine blokjes
Topping
2
appels bijv. Royal Gala
2
tl
kristalsuiker
snufje kaneel
poedersuiker
Verder
boter om in te bakken
Instructies
Pancakes
Doe het volkorenmeel, bakpoeder, bakingsoda, zout en kaneel bij elkaar in een kom en roer met een garde door elkaar.
Doe het ei, Griekse yoghurt en de volle melk bij elkaar in een kom en klop door elkaar met een garde.
Giet dit mengsel bij het droge mengsel en klop goed door elkaar.
Spatel de kleine blokjes appel er doorheen.
Smelt een klontje boter in een koekenpan en doe m.b.v. een ijslepel of juslepel wat van het beslag in de pan.
Bak op middelhoog vuur tot de onderkant mooi goudbruin is het de bovenkan bijna droog.
Keer de pancake om en bak de onderkant nog eventjes, tot ook deze mooi goudbruin is en de pancake gaar.
Ga zo door tot al het beslag op is.
Topping
Maak ondertussen de topping. Meng de blokjes appel met de kaneel en kristalsuiker.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de appeltjes in ca. 5 minuutjes zacht en goudbruin.
Serveer de pancakes met de gebakken appeltjes en strooi er wat poedersuiker overheen.