Schil de zoete aardappelen en spoel ze af onder de kraan. Dep ze daarna goed droog.
Snij de zoete aardappelen in dikke frieten.
Meng de frieten met de maïzena, knoflookpoeder, chilipoeder en wat versgemalen zout en peper. En laat de frieten een half uurtje afgedekt zo staan.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
Giet de zonnebloemolie bij de frieten en meng voorzichtig door elkaar.
Leg de frieten naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen.
Bak de frieten 15 minuten, verhoog de temperatuur naar 230 graden, draai de frietjes om op de bakplaat en bak nog 15-20 minuten minuten verder tot ze heerlijk krokant zijn. Dit kan per oven iets verschillen, dus houdt ze goed in de gaten.
Bestrooi de frieten met nog wat grof zeezout en eventueel wat peterselie.
Serveer de frieten met wat (eigengemaakte) mayonaise.